Hoe vaak zijn we eigenlijk stil?

Hoe vaak zijn we eigenlijk stil? Of even alleen met onze gedachten? Niet meer zo vaak. Ik tel dan ook mee dat je wel alleen bent, maar nog steeds via social media met iedereen in contact staat. Dat we niet meer zo vaak stil zijn is jammer. Vooral omdat stilte zoveel kan opleveren. Vooral voor mensen in creatieve beroepen betoogt Jason Fried in zijn fantastische TedX talk Why work doesn’t happen at work.

Langer actief bezig zijn met een taak levert heeft gewoon meer resultaat dan versnipperd over de hele dag af en toe aan iets werken.

Stilte, meditatie en yoga hebben ook een zeer gunstig effect op stress. Daarvoor hoef je nu niet meer alle yogadocenten en meditatieleraren op hun blauwe ogen te geloven. De Radbout Universiteit heeft hier ook onderzoek naar gedaan.

Hoe creëer je nu meer stilte op je werk; zodat je ook echt je werk kunt doen. Ik heb zelf bij een organisatie 1 keer geëxperimenteerd met 1,5 uur stilte. Een aantal van ons voelde daar wel iets voor en de meeste stemmen gelden. Een aantal collega’s vond het echt helemaal niets. Wat is er dus belangrijk als je een stilteuur, of een powerfocusuur zoals ik het vanaf nu noem, wilt organiseren?

– Maak afspraken
Niet iedereen is comfortabel met stilte, ookal is het een uur. Spreek dus samen een geschikt moment af. Iemand die het niets vindt kan dan gewoon zijn of haar vrije dag als ideale dag voorstellen
– Het is niet verplicht
Als je er wel bent tijdens het powerfocus uur, maar je wilt er niet aan meewerken, dat mag. Laat iedereen vrij om andere afspraken te plannen op dat tijdstip. Spreek wel af dat je collega die wel mee willen doen die kans ook geeft.
– Spreek af wat wel mag
Hoeveel stilte is eigenlijk nodig? De officemanager mag natuurlijk nog wel gewoon de telefoon opnemen, anders is het wel heel onpraktisch. Maar, laat terugbelnotities maken als dat mogelijk is. Maar ook afspraken over welke telefoontjes wel worden doorgeschakeld, maar voer het gesprek niet op de afdeling.
– Maak iemand eigenaar van het powerfocus uur. Het is natuurlijk fijn als dat iemand is die er echt in gelooft, een echte ambassadeur van stilte.
– Bespreek na afloop wat werkte en wat niet. Misschien zijn jullie zo enthousiast dat je een structureel focusuur inplant. Maar, misschien wil je gewoon met elkaar afspreken dat als iemand z’n koptelefoon gebruikt dat je dan even twee keer nadenkt of je echt NU die vraag je collega moet stellen.

Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *